Jonkheid Eckelrade

Ikkelder. ’n Klein durp dat in zoevul deenger groet is. ’n Durp mit ’n hechte gemeinsjap. Oeh ederean elkaar kint en oehse vreuntelijk weurs begroet op stroat. ’t Durp zoonder grenzen en oeh alles meugelijk is.

Dat geldt oag veur de joonkheid. Ver stoon bekint als auwkutten, onserieuze of misschien wal gekke. Ver lachen ummer en maken geare flauwekul. Ver zurge dat het gezellig is mit d’r den inhoole en zitte joarlijks de tent op de kop mit de Atze party. ’t feeske oeh alle remmen al ’n aantal joar los goon. Wat begoes als ene “verjurdaag” is noe oetgegreujd tot ’n groet weidefeest. Eder joar weer door de inzat van os jonkleden.

’n Joonkheid oeh v’r trots op moage zien!

Eckelrade. Een klein dorp dat in veel dingen groot is. Een dorp met een hechte gemeenschap. Waar iedereen elkaar kent en waar je vriendelijk begroet word als je op straat loopt. Het dorp zonder grenzen en waar alles mogelijk is.

Dat geldt ook voor de jonkheid. We staan bekent als grapjassen, de onserieuze of misschien wel gekken. We lachen altijd en maken graag flauwekul. We zorgen ervoor dat het gezellig is met het den inhalen, en zetten jaarlijks de tent op de kop met de Atze party. Het feestje waar al een aantal jaar alle remmen los gaan. Wat begon als een verjaardag is nu uitgegroeid tot een groot weidefeest. Ieder jaar weer door de inzet van onze jonkleden.

Een jonkheid waar we trots op mogen zijn!